Om oss

Matarengi Forskarförening

i Övertorneå

Matarengi Forskaförening Logga

Om Matarengi forskarföreningen

 

Historik

Matarengi Forskarförening

är en ideell förening med målet att uppmuntra till forskning om den egna hembygden, släkten, kommunen eller näringslivets utveckling i Tornedalen- främst i Övertorneå kommun och i samverkan med och i lokalerna för Nordkalottens Kultur- och forksningscentrum i Övertorneå.

 

Förutom släkt- och Hembygdsforskning anordnas studieresor, ofta i samverkan med Ylitornio Hembygdsförenings forskarsektion.

 

Föreläsningar: Föreläsningarna genomförs liksom tidigare år i samverkan med Nordkalottens Kultur- och Forskningscenter, Se annonser i bl.a. Övertorneå Nytt!

 

På NKFC finns ett antal datorer med internetanslutning för att i lugn och ro forska i ex. kyrkböckerna Genline och Svar's databaser nås via några knapptryckningar. Dessutom har vi CD-skivor med data över alla i Sverige boende människor 1890, 1900, 1970, 1980 och 1990, Sveriges dödbok 1901-2013 samt några lokala uppteckningar av bef. i Ötå. Personal eller medlemmar hjälper gärna till OM du anmäler Ditt behov till personalen eller forskarföreningens medlem.

 

Torsdagar träffas vi i forskarsalen NKFC och ventilerar problem och hjälper till med inskanning, inmatning eller inskrivning av födelsedata, familjeregister - ja vad DU vill.

Vi börjar kl. 1800 - Välkommen !

 

LÄSTIPS! Följer Ni utvecklingen på Nordkalottbibliotekets hemsida med enormt värdefulla och belysande läsning av forskare och resenärer på Nordkalotten.

Besök därför regelbundet- http://nkfc.overtornea.se/

 

Ta gärna en titt i FORSKARKATALOGEN på Släktforskarförbundets hemsida eller debattera i förbundets anbytarforum.